BARANYA-VÍZ Zrt.
Találatok a keresett szóra:
""
Előző Következő
Hírek
Ismét csatornaépítés Harkányban (2017-02-07)
Ismét csatornaépítés Harkányban A munkaterület átadásával megkezdődtek Harkányban a Ságvári üdülőtelep szennyvízcsatorna építésének munkálatai. A létesítmény tervezése és kivitelezése az utcában élő vagy üdülővel rendelkező tulajdonosok kezdeményezésére, Harkány Város Önkormányzatának beruházásában fog megvalósulni, melyhez az érintett területen lévő ingatlanok tulajdonosai is hozzájárultak. A kivitelezést Baranya-víz Zrt valamint a Wolfbau Team Kft. szakemberei végzik el. A munkálatok során mintegy 400 m gerincvezeték kerül lefektetésre 18 db tisztító és ellenőrző aknával, elkészítésre kerül 71 db házi bekötés és 1 db közterületi szennyvízátemelő. Az elkészült hálózat a Ságvári utcában már meglévő szennyvízcsatorna hálózathoz fog csatlakozni, míg az átemelő vezérlése a harkányi szennyvízátemelők egységes folyamatellenőrző és irányító rendszeréhez fog kapcsolódni. A munkák az időjárás függvényében fognak megvalósulni, melynek ideje alatt kérjük a lakosság valamint az ide látogatók türelmét és megértését.
Támad a fagy (2017-01-16)
Támad a fagy A Baranya-víz Zrt. területén az év eleji szokatlanul hideg időjárás következtében eddig több mint 300 vízmérő fagyott el. Ez a vízmérőben okozott káron felül, sok esetben kihat az egész település vízellátására, hiszen az elfolyt víz hiányzik a rendszerből, és főleg kisebb településeken nyomásesések és időlegesen vízhiányok is jelentkezhetnek. Kérjük, Ön is gondoskodjék a vízmérő és a kényes, hidegnek kitett helyeken lévő vezetékek fagy elleni védelméről! A védekezésnek különösen a télen nem használt nyaralóknál, hétvégi házaknál van jelentősége. Ilyenkor célszerű elzárnia a főcsapot (ami persze egy nyári távollét esetében is bölcs dolog), leengednie a vízleeresztő csapot, víztelenítenie a belső hálózatot. Ha mindezeket nem teszi meg, és a vezetékek, berendezések sajnos tényleg szétfagynak, nem csak a javítás, hanem az elfolyt víz ára is terhelni fogja a pénztárcáját, hiszen a fagy elleni védekezés a fogyasztó feladata! Kérjük, ne feledkezzen meg a védekezésről, ne akkor kelljen erre gondolnia, majd ha fagy...
Megsüllyedt főgyűjtő akna és környezetének helyreállítása (2017-01-09)
Megsüllyedt főgyűjtő akna és környezetének helyreállítása Megkezdődött Harkány terehegyi városrészén a megsüllyedt főgyűjtő akna és környezetének helyreállítása. 2016 év Karácsonya előtt eddíg ismeretlen okból megsüllyedt Petőfi utca és Széchenyi tér sarkán lévő csomópont. A csomóponton keresztül csatlakozik a városi hálózathoz a településrész 80%-a. A meghibásodás következtében az szennyvízátemelő berendezései is károkat szenvedtek. Az ünnepek után megindult ideiglenes üzemeltetés előkészítése, amivel párhuzamosan a konkrét kivitelezés is elkezdődik a vákumos talajvízszint süllyesztéssel és az ideiglenes áramvételezések kiépítésével. A munkálatok ideje alatt a szennyvízek elvezetését folyamatosan biztosítjuk az átemelő helyreállításával és két ideiglenes átemelő berendezés telepítésével. Szükség esetén az el nem vezethető szennyvízeket szippantó autóval elszállítjuk.

A munkálatok ideje alatt kérjük a lakosság türelmét és megértését.
Befejeződött Kisharsányban az ivóvízhálózat fejlesztése (2016-12-12)
Befejeződött Kisharsányban az ivóvízhálózat fejlesztése Az eredményes műszaki átadással befejeződött Kisharsányban a "Kisharsány-Sáripuszta településrész ivóvízhálózatának fejlesztése" elnevezésű projekt . A KEHOP-2.1.1-15-2015-00006 számú pályázat eredményeként Kisharsány eddig közüzemi vízellátással nem rendelkező településrésze jut egészséges ivóvízhez, mely közel 50 lakost érint. A beruházás keretében több mint 2000 m új vezeték épült és mintegy 600 m régi azbesztcement csővezeték kiváltására került sor. A rekonstrukcióval érintett szakaszokon a vízbekötések a szerelvények és a tűzivízcsapok is cserére kerültek.
Befejeződött Harkányban a Zsigmondy sétány szennyvízvezetékének rekonstrukciója (2016-12-01)
A mai napon az eredményes műszaki átadással befejeződött Harkányban a Zsigmondy sétány szennyvízvezetékének rekonstrukciója. Az új vezeték üzembe helyezésével a területen a szennyvízelvezetés problémái hosszú távon megoldódnak. Köszönjük a lakosság és a Harkányi Gyógyfürdőkórház látogatóinak az építés ideje alatt tanúsított türelmét és megértését.
‹‹   ...  4  5  6  7  8   ››